Ambrogio Robotgressklipper Q&A

Har du allerede en Ambrogio og ønsker assistanse? Ønsker du å kjøpe Ambrogio og trenger noen forklaringer? Se våre Q&A, og dersom du ikke finner svaret du leter etter, nøl ikke med å ta kontakt med oss!

INSTALLASJON

Robotgressklipperen Ambrogio arbeider innenfor et område som er definert på forhånd ved hjelp av en kanttråd som festes ved bruk av spesielle kramper og graves ned. Trådendene kobles til robotgressklipperens ladestasjon, som på sin side er tilkoblet el-nettet.

Når kanttråden så er installert og ønskede parametre er stilt inn, sørger Ambrogio selvstendig for å klippe gresset, uten behov for ytterligere inngripen. Den fungerer med utgangspunkt i de programmerte arbeidstidene og klipper plenen hver dag eller med ønsket hyppighet idet den veksler mellom klippefaser og ladefaser.

Ladestasjonen installeres langs omkretsen, i et område som passer for brukeren.

Den siste generasjonen med Ambrogio robotgressklippere er utstyrt med spesielle funksjoner, følere og radarer som gjør at gressklipperen kan kjenne igjen og kartlegge området uten behov for å installere kanttråden.

Robotgressklipperne er utstyrt med håndbøker som veileder under installasjon dersom man velger å gjøre dette selv. Ved å følge anvisningene som gis kan du installere robotgressklipperen på egenhånd. Dersom hagen din er større enn 1.000 kvadratmeter anbefaler vi i alle tilfeller at du henvender deg til en spesialist.

Ja, omkretsens anlegg kan endres når som helst etter første gangs installasjon.

Nei, dersom du henvender deg til en profesjonell installatør, som vil legge kanttråden under gressmatten med et spesifikt instrument. Terrenget vil da absorbere bearbeidingen maksimalt etter 36 timer, slik at plenen går tilbake til sin opprinnelige situasjon, uten synlige spor etter tråden eller en fure etter leggingen. Også om du gjør det selv, på en ordentlig måte, vil det ikke være synlige spor etter dette på gressmatten.

Kanttråden kan repareres uten problemer. Vi anbefaler at du kutter strømtilførselen til basens sender og deretter går frem på følgende måte for å reparere:

  • fjern bekledningen på de to endene der tråden har gått i stykker;
  • føy de to delene sammen med en vanntett termokrympende tape eller alternativt med dedikerte gelklemmer.

FUNKSJONER OG EGENSKAPER

Ambrogio lader seg selv: Når batteriet når et minimumsnivå avgir den et signal og dirigerer seg mot ladestasjonen.

Ambrogio er prosjektert for å virke med ethvert klimatisk forhold og tåler både svært lave og svært høye temperaturer. Det anbefales allikevel å unngå og klippe gress mens det regner, for å unngå og ødelegge gressplenen; av denne årsaken er Ambrogio utstyrt med en regnføler som i tilfelle den aktiveres grunnet regnvær, sørger for at robotgressklipperen går tilbake til ladestasjonen. Regnføleren kan allikevel kobles ut.

Ambrogio kan arbeide både om dagen og om natten. Men, for å alltid ha en grønn plen anbefales det å unngå å la robotgressklipperen arbeide om natten, fordi gresset da er fuktig på grunn av dugg.

For å gjøre at Ambrogio skal unngå hindre som er tilstede i hagen, for eksempel blomsterbed, trær, busker og pynteelementer, er det nødvendig at disse hegnes inn med kanttråd Idet gressklipperroboten støter på et hinder som er minst 10 centimeter høyt, vil det knapt berøre det før den fortsetter i en annen retning. Ambrogio vil ikke påføre noen skader og kan ei heller skades.

For å gå riktig frem, anbefaler vi at du leser avsnittet i bruksanvisningen som er viet klargjøring av arbeidsområdet.

Den siste generasjonen robotgressklippere, utstyrt med innovative funksjoner, har følere som gjenkjenner alle typer gjenstander og er i stand til å unngå dem. Den er også i stand til å gjenkjenne gress gjennom den egnede føleren. I praksis holder Ambrogio klippekniven aktiv og holder seg innenfor omkretsen av hagen når den oppfatter at det er gress.

Ambrogio-roboter er utstyrt med en bioklipp-funksjon, som gjør at man ikke behøver å samle opp avklippet gress. Det klippede gresset finhakkes og omfordeles på plenen, der det fungerer som naturlig gjødsel, gjør plenen frodig og samtidig unngår anstrengelsene med oppsamling og deponering.

Ja, robotene i Ambrogio-serien kan håndtere opptil 8 områder som skal klippes i hagen. Se de tekniske skjemaene for hver gressklipperrobot for å finne modellen som passer best til klippeområdene i hagen din.

Alle modellene i utvalget for Ambrogio Robotgressklippere kan kobles til din smarttelefon via Blåtann. Grensesnittet kan styres via app’en Ambrogio Remote, som lar deg stille inn eller endre innstillingene til gressklipperen din. App’en lar deg dessuten styre robotgressklipperen ved hjelp av den innebygde joysticken.

Foruten App’en, har de best utstyrte robotgressklipperne en berøringskjerm som følger med for styring av funksjonene.

Ja, det er mulig å styre roboten gjennom ZCS Connect-modulen . I mange modeller av Ambrogio-serien er dette systemet innebygd i gressklipperroboten.

Gressklipperrobotene har et strømopptak på rundt 60 watt (som en lyspære eller mobiltelefonlader). Forbruket er svært lavt og påvirker ikke strømregningen.

KJØPSGUIDE

Du kan kjøpe Ambrogio Robot hos offisielle forhandlere. Gå til seksjonen “Godkjent assistansesentra” for å finne din nærmeste forhandler. Gå til Godkjente assistansesentra-seksjonen for å finne forhandleren nærmest deg.

Det brede utvalget av Ambrogio Robot lar deg velge riktig robot gressklipper for hagen din.

Størrelsen av gressplenen, skråningene og de ulike klippeområdene i hagen er grunnleggende aspekter å ta med i betraktningen når du velger roboten din. For å finne ut hvilken modell som passer dine behov, ta Finn din grønne hovmester-test (lenke).

Hvis du er i tvil om valg av robotgressklipperen, kan du kontakte ditt lokale assistansesenter uten forpliktelser. Gå til forhandlerseksjonen for å finne det som er nærmest deg.

Det anbefales alltid å kontakte en spesialist for hager større enn 1.000 kvadratmeter.

VEDLIKEHOLD OG GARANTI

Du kan tørrrense det øvre karosseriet og luftrense det nedre karosseriet. Rengjøring av ladekontaktene kan gjøres med sandpapir for å unngå oksidasjon. Det er strengt forbudt å rengjøre robotgressklipperen med store vannstråler (spyling).

Det anbefales å få utført ekstraordinært vedlikehold én gang i året (vinterlagring) ved slutten av klippesesongen, på ditt vante senter.

Alle modellene i serien kommer med to års garanti. For Ambrogio 4.0- og 4.36-modellene kan du utvide garantien gratis opp til maksimalt seks år. For at garantiforlengelsen skal være gyldig, er det obligatorisk å utføre regelmessig vinterservice, registrere kupongen på produsentens portal, sørge for at det utstedes og behørig utfylte sertifikater, som må oppbevares.

Ja, du kan utvide den betalte garantien inntil maksimalt fire år på alle modeller med to års garanti ved å utføre vinterservice hos et godkjent assistansesenter. Forhør deg hos din lokale forhandler om kostnadene for utvidelse av garantien.

Garantien kan utvides idet du kjøper roborgressklipperen.

Nei, forbruksvarer er ikke inkludert i garantien. Se brukerhåndboken eller spør din lokale forhandler for ytterligere opplysninger.